Je bekijkt nu Wandelvakantie in Nederland

Wandelvakantie in Nederland

  • Berichtcategorie:Regio

Ben jij op wandelvakantie in Nederland of wil je dit jaar Nederland graag te voet verkennen? Lees dan snel alle tips over een wandelvakantie in ons eigen land. Bepaal zelf jouw wandeltijd en tempo en kies de verblijfplaatsen die voldoen aan jouw wensen.

Waar kun je het mooist wandelen tijdens de vakantie

Jouw wandelvakantie moet natuurlijk helemaal afgestemt worden op jouw eigen behoeften, maar wij raden bijvoorbeeld de Veluwe of Drenthe zeker aan als wandelprovincies. Hier zijn heel veel mogelijkheden om lekker te overnachten en de natuur is prachtig. Denk bijvoorbeeld aan het Drents-friese wold en overnacht in een trekkershut van Landgoed ’t Wildryck of ontdek de Veluwe en kies voor de Kriemelberg Bushcamp voor een vakantie midden in de natuur. Wandelen in Nederland is echt prachtig!

Wat neem je mee op wandelvakantie in Nederland?

Tijdens een wandelvakantie is het van groot belang dat je niet teveel spullen mee hebt, maar natuurlijk zijn er een aantal must-haves die je altijd bij je moet hebben!

Neem genoeg water mee en drink genoeg. Natuurlijk spreekt dit voor zich, maar hoewel Nederland dichtbevolkt is, is het niet altijd mogelijk om spullen te kopen. Vergeet daarom niet om genoeg drinken mee te nemen.

Ten tweede is het zeer belangrijk om altijd een snack mee te hebben. Geniet van een tussendoortje als je het even niet meer ziet zitten. Denk hierbij aan een paar protaine repen in je broekzak, het neemt niet veel ruimte in, maar het is altijd handig om te hebben.

Ook kleren, regenkleding en misschien wel een windjack is belangrijk om mee te nemen. Vergeet ook zeker de EHBO doos niet voor het geval jij of iemand uit je reisgezelschap blaren krijgt! En als laatste is een stappenteller natuurlijk ook gewoon erg leuk!

Een wandelvakantie langs de kust

Heb jij altijd al vanaf het noorden naar het zuiden langs de kust willen wandelen? Kies dan bijvoorbeeld voor een route dat start in het noordelijkste puntje van Noord-Holland. Begin in Den helder en wandel rustig naar beneden. Wij hebben een aantal leuke tips waar jij kan verblijven aan de kustc, zoals camping de Nollen of Strandcamping Oase. Hier kun je zowel op een camping als een luxere verblijfplaats zoals een Chalet of een trekkershut overnachten.

Maak een wandelvakantie helemaal op maat zoals het bij jou past, daarom zijn onze tips ook vooral gericht op vakantieparken die alle mogelijkheden in huis hebben. Ontdek alle leuke parken voor jouw wandelvakantie hier!

Geef een reactie