Je bekijkt nu Stedentrip aan zee: Vakantie in Vlissingen

Stedentrip aan zee: Vakantie in Vlissingen

  • Berichtcategorie:Regio

Wilt u uw vrije tijd doorbrengen aan zee en op het strand? Zee en strand gewenst? Een vakantie in Vlissingen heeft u dit en nog veel meer te bieden. In deze blog wordt meer uitgelegd over de stad Vlissingen in de Nederlandse provincie Zeeland. Helemaal aan het eind van dit bericht vindt u ook verschillende aanbevelingen voor vakantieparken en campings in de buurt van Vlissingen.

Vlissingen door de eeuwen heen

De eerste vermelding van Vlissingen dateert uit de 13e eeuw. Kort daarna besloot de plaatselijke graaf een aantal kleine havens aan te leggen langs de kust bij het dorp Vlissingen. Als gevolg daarvan groeide het dorp snel en kreeg het al in 1315 beperkte stadsrechten. De havens van Vlissingen zijn eeuwenlang van groot belang geweest voor de regionale economie. Ook nu nog ligt Vlissingen aan zee.

In 1568 kwamen de huidige naties Holland en België in opstand tegen de Spaanse bezetting, wat leidde tot de 80-jarige Oorlog (1568 – 1648). Toen de inwoners van Vlissingen in 1572 het Spaanse leger uit de stad verdreven, begon een economische bloei.

Ook de herovering van Antwerpen door het Spaanse leger in 1585 was van groot belang, omdat deze stad werd beschouwd als de grootste economische bedreiging voor Vlissingen, aangezien de twee havensteden niet ver van elkaar lagen.

Het gevolg van deze herovering was dat ongeveer de helft van de inwoners naar Holland vluchtte, sommigen van hen ook naar Vlissingen. Zo groeide de bevolking (en het aantal vaklieden zoals scheepsbouwers) in Vlissingen sterk, terwijl Antwerpen verzwakte.

De 17e eeuw was ook economisch zeer gunstig voor de stad, totdat het leger van Napoleon de stad in 1809 veroverde. Pas toen de Fransen naar Frankrijk terugkeerden, kon de stad worden herbouwd. Ook de scheepsbouw en de beroepsvaart keerden terug naar Vlissingen. Het belang van de scheepvaart en scheepsbouw voor de stad is vandaag de dag nog steeds merkbaar, bijvoorbeeld aan de bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden op vakantie in Vlissingen

Ondanks de vele bezienswaardigheden komen veel bezoekers alleen naar Vlissingen omdat het aan zee ligt. Dit maakt het heel gemakkelijk om een strandvakantie en een stedentrip te combineren. Als u een meerdaagse vakantie in Vlissingen viert, beveel ik u ook van harte aan om van een dagje strand te genieten. Vlissingen heeft immers de langste zeepromenade van Nederland.

Vakantie in Vlissingen

Tijdens uw vakantie in Vlissingen moet u zeker meer te weten komen over de maritieme geschiedenis van de stad. Het scheepvaartmuseum MuZEEum in het hart van de stad is hiervoor zeer geschikt. U leert over de maritieme geschiedenis van Vlissingen, beroemde Nederlandse zeehelden, de ontdekking van Paaseiland door de Middelburgse zeevaarder Jakob Roggeveen en nog veel meer.

Als u op zaterdag uw vakantie in Vlissingen doorbrengt, moet u het museumschip Mercuur bezoeken. Het museumschip Mercuur is een voormalig marineschip van Nederland dat eerst een houten schip was. Later werd het omgebouwd tot een torpedoschip. De Mercuur was in dienst tot 1987, sindsdien is het een maritiem museum in Vlissingen. Binnen in het schip kunt u het leven aan boord aan den lijve ondervinden. Van de ziekenboeg tot de slaapkamers en van de radiohut tot de machinekamer, er is veel te zien.

En ik heb nog een insider tip over de maritieme geschiedenis van Vlissingen: Het Arsenaal. Dit is een ideale attractie voor gezinnen, want er is voor elk wat wils. Het is een pretpark met een piratenthema en een zeeaquarium tegelijk. U vindt er onder meer een simulator van een onderzeeër, een attractie over een piratenaanval en een groot zeeaquarium. Er zwemmen tropische vissen en vissen uit de streek. Ze lopen onder het zeeaquarium. Hierdoor voelt het alsof je op de bodem van de zee bent. De kinderen zullen zeker genieten van de attracties en zich vergapen aan de vele vissen in het aquarium. Maar het aquarium is ook een bijzondere ervaring voor tijdens uw vakantie in Vlissingen.

Aqaurium Het Arsenaal in Vlissingen

Wilt u eens iets anders meemaken dan het strand en de maritieme geschiedenis tijdens uw vakantie in Vlissingen? Dan heb ik nog een laatste insider tip voor uw vakantie in Vlissingen: Reptielenzoo Iguana. Dit is eigenlijk een opvangcentrum voor reptielen die illegaal naar Nederland zijn gesmokkeld. Het doel is alle reptielen in hun land van herkomst vrij te laten. Maar tot die tijd moeten ze verzorgd worden. Om het hun gemakkelijker te maken te reizen en verzorgd te worden, is een deel van het opvangcentrum opengesteld voor bezoekers als reptielenzoo. Je kunt er veel reptielen en amfibieën zien. Daaronder zijn er kikkers, salamanders, schildpadden en slangen te zien

Vakantieparken en campings in de buurt van Vlissingen

Heeft u zin in een vakantie in Vlissingen? Dan hoeft u alleen nog maar een leuk vakantiepark of camping in de buurt te zoeken. Wij hebben de beste vakantieparken en campings in de buurt van Vlissingen voor u op een rijtje gezet.

Geef een reactie