Je bekijkt nu 4x de meest kindvriendelijke camping in ons eigen land!

4x de meest kindvriendelijke camping in ons eigen land!

 • Berichtcategorie:Regio

Niet zomaar op zoek naar een kindvriendelijke camping, maar naar de meest kindvriendelijke in Nederland? Dan zit je bij Supervakantievieren.nl helemaal goed want wij helpen je graag goed op weg!

Hieronder tippen wij 4 hele leuke en erg kindvriendelijke campings. We vertellen je meer over deze kindercampings en onder andere waarom deze campings zo geschikt zijn voor de allerkleinsten. Op het einde zetten wij van ieder park de plussen en minnen op een rij. Zo kan jij zelf bepalen welk park jou het leukst lijkt voor een vakantie met jouw kinderen!

Welke kindvriendelijke campings zijn er?

Er zijn veel kindvriendelijke campings in Nederland, maar wij hebben onze 4 favorieten op een rijtje gezet. Ze hebben allemaal overeenkomsten, maar ook zijn er (grote) verschillen. De onderstaande 4 kindercampings in Nederland gaan wij bespreken en dat zijn:

Een kindvriendelijke camping in Gelderland

In de provincie Gelderland ligt niet één, maar zelfs twee kindvriendelijke campings. Dit zijn Veluwecamping De Pampel en Betuwestrand. De Pampel ligt in Hoenderloo en dat ligt op de Veluwe en Betuwestrand ligt in Beesd. Betuwestrand ligt net iets boven de Waal en precies tussen Nieuwegein en Den Bosch in. Je bent dus zo in Utrecht of in Noord-Brabant.

De Pampel is een leuke camping op de Veluwe en ligt middenin de natuur, terwijl Betuwestrand juist meer in het open ligt. Ze liggen beide in de provincie Gelderland, maar hebben een totaal andere ligging en karakter, maar hieronder gaan we daar dieper op in. We beginnen met De Pampel.

Camping De Pampel

Veluwecamping De Pampel is een middelgrote camping die op één van de mooiste stukjes op de Veluwe ligt. Het park ligt namelijk middenin de bossen. Daardoor kom je hier terecht in een oase van rust. Je kan hier zowel kamperen als accommodaties huren. Zo kan je hier kiezen uit diverse kampeerplaatsen, zoals kampeerplaatsen met meer of minder elektra, comfortplaatsen, plaatsen in het bos en er zijn zelfs kampeerplaatsen met privé sanitair.

Daarnaast kan je hier heerlijk slapen in mooie Chalets, Glamping tenten, maar ook in Lodges, Cottages, Boerderijtjes en zelfs in Boomstammen. Vooral de laatste accommodaties zijn erg populair bij kinderen. Kortom: de keuze is enorm op deze kindvriendelijke camping.

Wat te doen voor kinderen?

De Pampel had niet in ons lijstje gestaan als er weinig voorzieningen voor kinderen zouden zijn. De Pampel heeft een leuk animatieteam, namelijk het “Big 5 Team”. Tijdens iedere schoolvakantie is dit team aanwezig. Hier neemt Rikkie de Veluwe het voortouw en neemt alle kinderen mee op pad.

Samen met zijn vrienden, zoals Rudolf het Hert en Vickie de Vos, bouwen ze hutten en maken ze vuurtjes. Dat is bij lange na niet alles want ze gaan onder andere ook knutselen, sporten, maar ook worden ze in het theater voorgelezen door deze dierenvrienden. Een leuk team met diverse activiteiten.

Zo kan er gesport worden op het “all-weather” sportveld. Dit houdt in dat dit veld tegen elk weertype bestendig en het multifunctioneel is want je kan er op voetballen, tennissen en basketballen. Daarnaast is er een mega trampoline, zijn er meerdere speeltuinen en is er een fiets- en skelterverhuur. Mocht het slecht weer zijn dan kunnen alle kinderen spelen in de overdekte speelplaats. Hier staan veel speeltoestellen waar de kinderen op kunnen klimmen en klauteren.

Natuurlijk willen de kinderen een verfrissende duik nemen en dit is ook mogelijk op deze kindvriendelijke camping op de Veluwe met zwembad. Er is niet één zwembad, maar De Pampel heeft er zelfs drie. Het gaat om een veilig peuterbad, een buitenbad en een overdekt binnenbad. Hierdoor kan er met elk weertype altijd gezwommen worden.

Uniek op De Pampel is het hertenbos. Hier lopen herten vrij rond, maar dit gebied loopt door een klein deel van de camping. Je kan zomaar plotseling een hert tegenkomen. Erg leuk en fascinerend voor kinderen.

Wat maakt de Pampel zo leuk?

 • Meerdere zwembaden
 • Hertenbos
 • Veel animatie
 • Kindvriendelijke camping met overdekt zwembad en speelplaats
 • De keuze uit verschillende huuraccommodaties
 • Kampeerplaatsen met privé sanitair

Betuwestrand: een kindvriendelijke camping boven Brabant

Kinderen zitten op een banenboot op Betuwestrand. Een kindvriendelijke camping in Gelderland.

Betuwestrand is een kindvriendelijke camping die niet op de Veluwe ligt, maar in de Betuwe. Net zoals bij De Pampel is het mogelijk om hier te verblijven op verschillende kampeerplaatsen en kan je overnachten in diverse verhuuraccommodaties, zoals Gezinschalets, Trekkershutten, Huurcaravans en Villatenten.

Je kan met jouw eigen tent, vouwwagen of caravan verblijven op standaard kampeerplaatsen, comfortplaatsen en waterplaatsen. Ben je op zoek naar een kindvriendelijke camping aan het water? Dan is Betuwestrand misschien een optie voor jou. Het is ook goed om te weten dat jouw hond hier tijdens de vakantie ook welkom is.

Activiteiten voor kinderen

Ook Betuwestrand is een hele goed keus voor gezinnen want dit is een leuke familiecamping in de Betuwe. Het is hier gezellig en er is genoeg plek waardoor kinderen heerlijk kunnen ravotten. Er is bijvoorbeeld een grote speeltuin aanwezig waar kinderen kunnen klimmen, glijden en klauteren. Vooral de grote airtrampoline is een eyecatcher.

Het grootste voordeel van het kamperen aan het water is dat er veel activiteiten op het water worden georganiseerd. De camping ligt aan een klein meer en hier maken ze dus optimaal gebruik van. Je kan hier niet alleen jouw handdoekje neerleggen en genieten van de zon en goed boek, maar ook kan je hier het water op. Je kan hier zwemmen, zandkastelen bouwen, maar ook waterskiën en wakeboarden. Een plek voor kinderen van alle leeftijden, maar ook voor de watersportliefhebber.

Is het slecht weer dan kunnen de allerkleinsten, maar ook tieners relaxen in het speelhuis. Van knutselen en trampoline springen tot aan muziek luisteren en op de PlayStation spelen in “The Zone”. Een eigen “chill” plek voor tieners. Ook tieners kunnen op deze kindvriendelijke camping heel erg goed uit de voeten.

Pluspunten van Camping Betuwestrand

 • Een zandstrand
 • Watersport
 • Animatie
 • Binnenspeelplaats
 • Veel activiteiten en meer geschikt voor tieners

Het meest kindvriendelijke vakantiepark van Zuid-Holland

Een groen gekleurd boerderijtje waarin je kan overnachten op het kindvriendelijk vakantiepark Molenwaard.

Niet alleen het grootste en meest kindvriendelijke vakantiepark van Zuid-Holland, maar misschien wel van heel Nederland (voor leeftijden tot 10 jaar). Hier hebben wij het over Vakantiepark Molenwaard. Middenin de polder ligt dit grote en nieuwe vakantiepark. Als wij Fien & Teun zeggen, gaat er dan een belletje rinkelen? Dit boertje en boerinnetje zijn namelijk twee mascottes die onlosmakelijk verbonden zijn aan dit park. Dit is ook één van de redenen waarom dit een populair park is onder gezinnen met kinderen tot 10 jaar.

Op Molenwaard is het niet mogelijk om te kamperen met jouw eigen tent of caravan. Er staan alleen huisjes op dit kindvriendelijke vakantiepark. Dit zijn niet zomaar huisjes, maar gethematiseerde huisjes. Ze hebben allemaal een eigen them. Er zijn voorbeeld Vissershutten, Biesboschchalets, Polderlodges en Fien & Teun Boerderijtjes (zie afbeelding) aanwezig. Alles is in thema van de mascottes Fien & Teun en de polder waarin het park ligt.

Lerend spelen

Zoals al eerder benoemd staan Fien & Teun op deze kindvriendelijke camping centraal. Deze twee mascottes kunnen niet wachten om nieuwe vriendjes te maken. Ze organiseren veel leuke activiteiten op het park, zoals eigen Pyjamafeestjes, Parades, Welkomsfeesten en Dierenfeesten.

Op het park is er ook een boerderij te vinden waar de allerkleinsten dieren kunnen voeren en konijnen kunnen knuffelen. Hier loopt een dierenverzorger rond en deze heeft af en toe hulp nodig met het verzamelen van eieren, maar ook met het voeren van schapen. De kinderen kunnen hiermee helpen. Ook worden er oud-Hollandse spellen georganiseerd zoals zaklopen, blikgooien en touwtrekken en wordt een boerenbingo georganiseerd.

Op het park zijn er ook diverse speeltuinen aanwezig en ook dit is in thema. Zo kunnen alle kinderen op een schommelwip in de vorm van een schaap en dammen bouwen. Daarnaast kunnen ze klimmen in de boomhut van Fien & Teun.

Daarnaast is er een klein strandje met zwemvijver waar iedereen zich lekker op kan frissen. Ook kan je bootjes huren en hierover heen varen. Een leuk en uniek concept is “het Polderpaspoort”. Alle kinderen krijgen een boekje met daarin opdrachten die ze op het park, in hun eigen huisje en in de omgeving kunnen doen en voltooien. Bij het voltooien krijgen de kinderen polderstempels.

Opdrachten zijn bijvoorbeeld: maak een pannenkoek met de pannenkoekenmix die in het huisje ligt, help de boer met het verzamelen van eieren of bezoek één van de molens bij UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Aan iedere activiteit is iets leerzaams gekoppeld. Kinderen leren onder andere op het park het verschil tussen groente en fruit en hoe kaas precies wordt gemaakt, maar wel allemaal op een leuke manier. Ouders steken er soms ook iets van op.

Aan Molenwaard is de Avonturenboerderij verbonden. Dit is een klein attractiepark waar kinderen van alles kunnen doen. Hier lopen ook Fien & Teun elke dag rond. Hier worden onder andere shows gegeven, kunnen kinderen ponyrijden, trekker rijden en meehelpen in de moestuintjes. Een park waar plezier en educatie samenkomen. Erg populair en het mooie is dat je hier iedere dag gratis naar toe mag als je overnacht op Vakantiepark Molenwaard. Dit is misschien wel de meest kindvriendelijke camping in Nederland voor kinderen van 2 t/m 10 jaar.

De pluspunten van Vakantiepark Molenwaard

 • Fien en Teun
 • Veel activiteiten
 • Geweldig voor kleine kinderen
 • Leerzame activiteiten
 • Kindvriendelijke accommodaties, alles in leuk thema!
 • Gratis toegang tot de Avonturenboerderij

In het noorden van ons land de meest kindvriendelijke camping van Nederland

Het grootste waterpark van Nederland op kindvriendelijke camping Wedderbergen.

In het noorden van ons land is het plaatsje Wedde te vinden en hier ligt Camping Wedderbergen. Je kan Wedderbergen wel omschrijven als een spetterende kindvriendelijke camping. Op Camping Wedderbergen kan je, in tegenstelling tot Vakantiepark Molenwaard, kamperen en huisjes huren.

Je hebt hier de keuze uit verschillende comfortplaatsen. De ene plaats heeft meer ampère stroom en de ander is qua oppervlakte groter. Belangrijk om te weten is dat op deze kindvriendelijke camping ook jouw hond mee mag, mits aangelijnd.

Daarnaast kan je hier ook verschillende Chalets huren die ruimte bieden aan maximaal vier of zes personen. Er zijn geen Cottages, Lodges of andere verhuuraccommodaties aanwezig, zoals op De Pampel.

Veel waterpret

Camping Wedderbergen is de meest complete kindercamping in Nederland want er is ontzettend veel te doen voor kinderen van alle leeftijden. Op deze camping wordt rekening gehouden met de allerkleinsten, maar ook met tieners. Hiermee onderscheid Wedderbergen zich ten opzichte van andere parken, zoals Molenwaard en Betuwestrand.

Over de hele camping liggen meerdere speeltuinen. Bij deze speelplaatsen vind je schommels, wipkipjes, zandbakken, trampolines en glijbanen. Is het slecht weer? Dan kan je terecht in de Indoor Speelhal. Dit is nog groter dan alle speeltuinen bij elkaar. Ook met mooi weer spelen kinderen hier met veel plezier.

In deze speelhal vind je onder andere een air hockey tafel, soft play area, nog meer glijbanen en een legoblokken hoek. Een hal waar peuters en tieners zich uitstekend zullen vermaken. Daarnaast is er op het park ook een voetbalkooi en beachvolleybalveld te vinden.

Is dat alles? Nee, want er is zelfs een kabelbaan en een speelschip. Deze staan bij de zwemvijver en op het zandstrand. Op deze camping heb je zelfs de keus of je aan het zwembad wilt liggen of op het zandstrand. Zo is er voor ieder wat wils.

Zoals al eerder benoemd is Wedderbergen een spetterende kindvriendelijke camping want ze hebben een overdekt zwembad. Dit overdekte zwembad bestaat uit twee delen want je vindt er een groot bad en eentje voor peuters. Zo kunnen ook de kleinsten op een veilige manier lekker spetteren. Naast het zwembad ligt sinds kort een grote waterspeeltuin. Deze waterspeeltuin:

 • Heeft vier glijbanen.
 • Heeft een buitenbad voor kleine kinderen.
 • Heeft een watervuurtoren die is omringd door 36 fonteinen.
 • Heeft waterelementen aanwezig.
 • Is wel 1500 vierkante meter groot.
 • Heeft de langste glijbaan van Nederland (50 meter lang).

Ook op het gebied van animatie is er veel te doen want op deze kindvriendelijke camping hebben ze animatie voor peuters en voor tieners. Bij peuters zal je moeten denken aan knutselen, activiteiten in het theater, schminken en kleine speurtochten. Voor tieners zijn er filmavonden, maar worden er ook Playstation toernooien gehouden, schuimparty’s en gaan ze onder andere laser gamen.

Alsof dat nog niet genoeg is kan er ook nog gevist worden in het viswater. Een leuke activiteit voor zonen en vaders. Kortom: een kindvriendelijke camping voor kinderen van alle leeftijden.

Alle pluspunten van Wedderbergen

 • Animatie en activiteiten voor alle leeftijden
 • Meerder zwembaden
 • Een waterspeeltuin
 • Viswater
 • Indoor speelhal
 • Zandstrand

Wat vind jij de meest kindvriendelijke camping in Nederland?

Dit zijn onze keuzes voor de meest kindvriendelijke campings in Nederland. Ga naar de website van de vakantieparken en boek jouw vakantie. Wil je nog verder kijken? Op onze website staan nog veel meer andere verschillende leuke, luxe en kleine campings. Lijkt het jou leuk om verder te kijken? Dan kan jij hieronder nog meer leuke campings ontdekken op Supervakantievieren.nl

Geef een reactie