Een rode brug, waar je overheen kan lopen tijdens jouw vakantie in Groningen, die het vaste land verbind met de vestingstad Bourtange.

Op vakantie in Groningen, maar heb jij nog geen idee wat deze schitterende provincie je allemaal te bieden heeft en waar je kan verblijven? Dan helpen wij je graag een eindje op weg. We vertellen je hieronder graag meer over al het moois wat Groningen je te bieden heeft.

Of je een midweek weg wilt, een gehele week of wil je een weekendje weg aan zee? Dan is Groningen natuurlijk niet de eerste plek waaraan je denkt, maar het waddengebied is werkelijk prachtig. Groningen is erg divers en daarom kan je hier alle kanten op.

Nog geen verblijf geboekt? Dan verklappen wij helemaal onderaan een aantal van onze verborgen pareltjes.

Een heerlijke vakantie in Groningen

Nog nooit op vakantie in Groningen geweest of ben je op zoek naar tips? Dan ben je hier aan het juiste adres. We vertellen je hieronder graag meer over deze mooie provincie.

De hoofdstad Groningen

Groningen ligt in het noorden van Nederland en is één van de dunbevolktste provincies in heel Nederland. In de hoofdstad van Groningen, namelijk Groningen, wonen meer dan 200.000 mensen. Dit is meer dan een derde van de gehele provincie. Daarom is dit direct ook een reden waarom deze stad aantrekkelijk is om te bezoeken.

Er is hier enorm veel te zien, doen en beleven tijdens jouw vakantie in Groningen want het bruist hier enorm. Het wordt ook wel de studentenstad van Nederland genoemd en dit heeft ook een logische reden. Er studeren hier namelijk wel meer dan 50.000 studenten en meer dan de helft woont er ook.

Hier is dus van alles te doen. Wil je een dagje shoppen, gezellig terrassen, lekker eten of nachtje uit? Dan is dit de plek voor jou. Ook ben jij hier aan het juiste adres als je van sport, cultuur en historie houdt.

Bezoek bijvoorbeeld een wedstrijd van FC Groningen, beklim de Martinitoren of bezoek het Groninger museum. We kunnen je al verklappen dat je aan één dag te weinig hebt om alles te zien, maar de Provincie Groningen is natuurlijk meer dan alleen de stad Groningen.

Vesting Bourtange

Op zoek naar historie tijdens jouw vakantie in Groningen? Sla dan zeker vesting Bourtange over. Het is een enorm populaire bezienswaardigheid, maar dat heeft zijn redenen. Bourtange dateert uit de 17e eeuw. Het is een gerestaureerde vestingstad wat ten oosten van Groningen ligt. Niet alleen is dit een historische plaats, maar ook vind je hier cultuur en natuur. Een plaats waar van alles samenkomt.

Deze vestingstad is een genot voor het oog, maar daarnaast is hier ook veel te doen en beleven. Bij aankomst waan jij jezelf direct al in de Middeleeuwen.

Bekijk hier de eeuwenoude architectuur en loop over de eeuwenoude duiken en grachten. Er worden zelfs veldslagen hier nagespeeld. Daarnaast kan je hier ook aantal verschillende musea bezoeken. Een hapje eten is hier zelfs ook mogelijk. Kortom: er is hier van alles aanwezig. Een dagje eropuit tijdens jouw vakantie? Bourtange heeft het allemaal!

Heerlijk wandelen en fietsen in Groningen

Zoals al eerder benoemd is Groningen een dunbevolkt gebied. Hierdoor is er veel natuur aanwezig. De provincie staat dan ook bekend om zijn schitterende flora en fauna.

Zin in een stevige wandeltocht tijdens jouw vakantie in Groningen? Dan is het Pieterpad misschien iets voor jou. Deze begint nabij het Pieterburen centrum en loopt dwars door Groningen. Dit is het grootste wandelpad van Nederland en is ongeveer 500 kilometer lang en eindigt in het zuiden van Limburg. Natuurlijk is het ook mogelijk om over dit pad te fietsen.

Ook kan je heerlijk fietsen of wandelen in het Nationale Park Lauwersmeer. Spot hier een aantal unieke vogels, boek een rondvaart over het meer of ga op pad met een gids die je van alles verteld over dit meer en het gebied.

Bezoek het zeehondencentrum

Een bekend fenomeen in heel Nederland is het zeehondencentrum: Pieterburen. Het centrum zet zich in voor een verbetering van het leefgebied van de zeehonden. Verzwakte en gewonde zeehonden worden hier opgevangen en verzorgd totdat ze weer aangesterkt zijn. Hierna worden ze weer losgelaten.

Als vrijwilliger kan je meehelpen met het schoonmaken van de stranden of het verzorgen van de dieren. Je kan ook je steentje van afstand bijdragen door donateur te worden.

Het is hier heel leuk en leerzaam om langs te gaan als je toch in de buurt bent. Een leerzame en leuke activiteiten voor zowel jong als oud. Leer meer over het waddengebied, zeehonden en wat Pieterburen doet om de zeehonden en het gebied te beschermen.

Waar slaap jij tijdens jouw vakantie in Groningen?

Deze provincie is enorm groot en er is zoveel te doen en te ondernemen tijdens jouw vakantie in Groningen. Of je nu op vakantie in oktober in Nederland gaat of in juli? Het gehele jaar door is Groningen een geweldige optie om op vakantie te gaan.

Maar waar kan je dan allemaal slapen? Dat hangt natuurlijk af van jou behoeftes en wensen. Wil je op vakantie in Groningen met hond? Zijn jullie met zijn tweeën of gaan er kinderen mee? Hieronder zetten wij een aantal prachtige vakantieparken op een rijtje. Ieder park heeft zo zijn eigen voordelen.

Op zoek naar een camping in Groningen waar je samen kan verblijven of met hond? Dan is Camping De Barkhoorn een geschikte optie. Je kan hier jouw eigen tentje neerzetten, jouw camper, een accommodatie huren of een trekkershut. Het laatste is ideaal als je op doortocht bent, zoals met de fiets. Ook mag de trouwe viervoeter mee, mits deze op de camping aan de lijn vast zit. Op zoek naar een echte familiecamping dan zit je zowel heel goed op Camping Wedderbergen als Camping ‘t Strandheem.

Op beide campings is ontzettend veel te doen en kinderen hoeven tijdens hun vakantie in Groningen zich niet te vervelen. Veel sportvelden, speeltuinen en leuke activiteiten want op beide campings is er een leuk animatieteam aanwezig.

Ben je meer een liefhebber van de zee? Dan zal het strandbad op Camping ‘t Strandheem jou meer bekoren, maar ben jij op zoek naar een camping met zwembad? Dan is Camping De Wedderbergen het meest geschikt. Waar verblijf jij tijdens jouw vakantie in Groningen?