Een golvende zee en het strand met zonsondergang bij Zoutelande. Een plaats die je kan bezoeken tijdens een vakantie in Zeeland.

Heb je een vakantie in Zeeland geboekt of ga je er nog één boeken en wil je weten wat er allemaal is te doen? Hier lees je alles over Zeeland en geven wij je een aantal goede tips. Zeeland is meer dan alleen zon, zee en strand want het kent onder andere ook veel knusse dorpjes en veel schitterende flora en fauna. Lees hieronder verder en ontdek wat je allemaal kan doen tijdens jouw vakantie in Zeeland.

Bezoek leuke steden in jouw vakantie in Zeeland

Tijdens jouw vakantie in Zeeland kan je veel kleine en gezellige dorpjes bezoeken, maar ook de iets grotere en bekende steden. De vijf grootste steden van Zeeland zijn:

  • Middelburg;
  • Vlissingen;
  • Goes;
  • Terneuzen;
  • Zierikzee.

In de hoofdstad van Zeeland, namelijk Middelburg, vind je veel historie terug en dan voornamelijk historie van de tijd van de VOC. Niet alleen kan je in Middelburg meer leren over het handelsverleden, maar bijvoorbeeld ook in Zierikzee. In Goes vind je veel prachtige monumentale gebouwen. Vooral de stadhaven is een trekpleister waar je heerlijk rond kunt lopen of neem plaats op een terras en kijk naar wat er allemaal gebeurt op het water.

Zoals al eerder benoemd vind je veel historie in Middelburg. Wil je tijdens jouw vakantie in Zeeland veel van Middelburg zien? Dan is een stadswandeling een goed idee. Je leert ontzettend veel over de stad en je slaat geen één schitterend monument of gebouw over. Vooral het oude stadshuis en de Oostkerk van Middelburg zien twee juweeltjes om te zien.

Loop langs de verschillende grachten met de schitterende pandjes. Een mooi gezicht en het heeft stiekem iets weg van Amsterdam. Daarnaast kan je hier uiteraard goed winkelen en genieten van de vele lekkernijen want je kan hier kiezen uit ontzettend veel horecagelegenheden. Ook is het leuk om de stad van bovenaf te bekijken. Dit kan je doen door de bijna 100 meter hoge toren: De Lange Jan te beklimmen.

Het diverse Vlissingen

Na Middelburg is Vlissingen de grootse stad van Zeeland met net iets meer dan 30.000 inwoners. Het is echt een havenstad en heeft een prachtige historische binnenstad. Hier kan jij je prima vermaken want zowel in de stad en daarbuiten is er veel te ondernemen tijdens jouw vakantie in Zeeland.

Zo kan je in Vlissingen goed winkelen, maar ook heerlijk eten en drinken. Proef hier de lokale specialiteiten of de verse vis die net uit de zee is gehaald. Er zitten veel leuke eettetnjes langs de boulevard. Een mooie plek waar romantisch de zon ondergata terwijl je een hapje aan het eten bent.

Het mooie aan Vlissingen is dat het een eigen strand heeft. Hier is het in de zomer geweldig vertoeven. Je ziet hier ook vaak imposante schepen voorbij komen die op doortocht zijn naar de grote haven van Antwerpen. Natuurlijk kan je hier ook plaatsnemen bij een beachclub en even genieten van een koud drankje of om even de schaduw op te zoeken.

Vlissingen is daarnaast ook een mooie vettrekpunt om andere bezienswaardigheden te ontdekken. Zo kan je vanaf hier een leuke fietstocht maken naar bijvoorbeeld Zoutelande of naar Middelburg. Beide steden liggen om de hoek en het zou zonde zijn om deze twee verschillende, maar mooie plaatsen niet mee te pakken.

Ga je op vakantie in september in Nederland? Vergeet dan geen kijkje te nemen bij het Film By The Sea Festival. Ieder jaar vindt dit filmfestival namelijk in september plaats in Vlissingen.

De schitterende flora en fauna

Vergeet tijdens jouw vakantie in Zeeland niet te genieten van de prachtige natuur. Vaak denkt men bij Zeeland aan zon, zee en strand, maar de flora en fauna is hier ook uniek. In Zeeland liggen prachtige natuurgebieden en kan je unieke dieren spotten die nergens anders in Nederland kan vinden.

Het landschap van Zeeland is niet alleen mooi, maar ook erg afwisselend. Het water wisselt zich af met land en dit creëert unieke landschappen. Ook ligt in Zeeland het grootste Nationale Park van Nederland, namelijk: de Oosterschelde. Een bezoek meer dan waard. Hier vind je dieren en planten die jij bijvoorbeeld niet tijdens jouw vakantie in Groningen tegen zal komen.

Andere mooie gebieden zijn bijvoorbeeld: Het Verdronken Land van Saeftinghe en het natuurgebied Oranjezon. Hier kan jij damherten spotten als je goed kijkt. Daarnaast heeft ieder gebied weer zijn unieke flora en fauna. Geen één gebied is hetzelfde. Ook kan je overal goed fietsen en wandelen want er liggen overal goede wandelpaden en fietsroutes. De gebieden nodigen uit voor een lange wandeling of fietstocht.

Unieke dieren spotten

Ben je een dierenliefhebber of vind jij het leuk om dieren te spotten die je nog nooit tegen bent gekomen in je leven? Dan is het een goed plan om jouw vakantie in zeeland door te brengen. Niet alleen kan je hier unieke dieren spotten, maar kan je dit ook nog geen van dichtbij doen en je hoeft er niets voor uit te geven. Een win-win situatie dus.

In de provincie Zeeland kan je veel leuke dieren spotten, maar er zitten een paar bij die je nergens anders kan spotten. Ze worden ook wel de “Zeeuwse Five” genoemd. Hier hebben we het over:

  • de bruinvis;
  • de zeehond;
  • de flamingo;
  • de zeearend;
  • het damhert.

Probeer ze allemaal te spotten tijdens jouw vakantie in Zeeland.

De beroemde Deltawerken

Je kan eigenlijk deze zuidelijke gelegen provincie niet verlaten voordat je naar de Oosterscheldekring bent geweest. Voor wie net weten wat de Oosterscheldekring precies is. Het is een bouwwerk van ongekende groottes want het is bijna 10 kilometer lang en bestaat uit net iets meer dan 60 schuiven. De Deltawerken zijn gebouwd na de watersnoodramp en zijn gebouwd om Nederland te beschermen tegen nog zo’n ramp van voormaat.

Wil je meer weten over de watersnoodramp en de bouw van de Deltawerken? Bezoek dan Deltapark Neeltje Jans. Zowel voor jong als oud leerzaam, maar ook erg leuk om te bezoeken. Er worden hier ook zeehondenshows gegeven en kinderen kunnen spelen in het water en glijden van leuke glijbanen. Hier kan je ook op de boot stappen voor verschillende rondvaarten. Kortom: breng vooral een bezoek aan dit Deltapark tijdens jouw vakantie in Zeeland.

Nog geen verblijf geboekt voor jouw vakantie in Zeeland?

Zeeland is een ideale vakantiestemming. Of je nu met zijn tweeën romantisch een weekendje aan zee wil zitten of met de kinderen? Je kan in deze provincie alle kanten op. Je hebt leuke steden, veel bezienswaardigheden, zee, strand, prachtige natuurgebieden en unieke flora en fauna.

Maar waar kan je verblijven? Een aantal vakantieparken die op onze website staan zijn: Camping Muralt, Camping De Strandloper en Hof Welzinge. Ook in Zeeland heb je dus veel leuke adressen waar je kan verblijven. Nieuwsgierig welke er allemaal nog meer zijn? Bekijk hieronder alle vakantieparken en filter op Zeeland, bekijk welke voldoen aan jouw wensen en behoeftes en boek jouw vakantie in Zeeland.