Je bekijkt nu Wat te doen in Valkenburg tijdens jouw vakantie?

Wat te doen in Valkenburg tijdens jouw vakantie?

 • Berichtcategorie:Regio

Ben jij benieuwd wat er te doen is in Valkenburg? Wij vertellen je graag meer over deze bekende stad. Deze mooie stad in het zuiden van Nederland staat bij menig mens natuurlijk bekend om zijn Limburgse gastvrijheid en leuke terrasjes, maar hier is nog veel meer te doen en zien. Wat er nog meer te doen is in Valkenburg? Dat vertellen wij je graag hieronder dus lees vooral verder!

Wat te doen in Valkenburg?

Valkenburg is een populaire bestemming onder Nederlanders. Vanuit alle streken vertrekken Nederlanders richting deze leuk stad. Ben je er nog nooit geweest en loop je met de vraag rond: wat te doen in Valkenburg? Hieronder zetten wij op een rijtje wat er allemaal te doen is in Valkenburg. Zelf kan je natuurlijk al raden dat ze hier gastvrij zijn en ook dat de terrasjes erg gezellig zijn, maar wij vertellen je hieronder wat je nog meer kan doen.

Te ondernemen activiteiten tijdens jouw weekendje in Valkenburg

Zoals al eerder benoemd kan je heerlijk terrassen en lekker uit eten in Valkenburg, maar er is hier nog veel meer te doen. In en rondom de stad kan je namelijk veel zien. De ligging van de stad is bijvoorbeeld al mooi want het ligt in een schitterend heuvelachtig landschap. Wil je lekker wandelen of fietsen in Limburg? Boek dan een vakantie naar Valkenburg want het is hier adembenemend mooi!

In Valkenburg ga je echt terug naar de Middeleeuwen en die sfeer proef je hier ook. Dit is ook één van de redenen dat Valkenburg zo in trek is. Een populaire bestemming is bijvoorbeeld de kasteelruïne. Hier vind je resten die zijn overgebleven uit het tijdperk met ridders. Het is van buitenaf niet alleen prachtig om te zien, maar ook van binnen kijk jij je ogen uit. Niet alleen is het hier ook mooi, maar het is ook zeer interessant.

Je loopt namelijk door verschillende kamers heen. Van een ridderzaal naar een verdedigingstoren en van een kapel naar een artilleriekamer. Ook zijn er ondergrondse vluchtgangen waar je doorheen kan lopen. Ga terug in de tijd en ervaar hoe ridders vroeger leefden!

Het leuke is dat je ook met een gids hierdoor heen kan lopen. Hierdoor steek je nog meer op van deze unieke ruïne. Als je hier toch heengaat vergeet dan niet de Fluweelengrot. Deze grot is nauw verbonden met deze kasteelruïne en het is dus een kleine moeite om hierdoor heen te lopen. We raden je dit ook van harte aan!

Deze grot is namelijk rond de 12e eeuw ontstaan. Hier vind je allemaal verschillende schilderingen aan de wand, kan je inscripties zien en vreemde sculpturen. Voel aan de wanden want deze zijn zacht en niet steenhard! Zo is er niet alleen boven de grond wat te doen in Valkenburg, maar ook onder de grond.

Een sprookjes kerstmarkt in Valkenburg

Dit is weliswaar een seizoensgebonden activiteit, maar hij moet benoemd worden want dit is een van de leukste kerstmarkten in Nederland. Dan brengen we het nog voorzichtig want de kerstmarkt in Valkenburg is misschien wel de leukste kerstmarkt in Nederland.

Je kan hier wandelen door winterse landschappen en genieten van duizenden lichtjes. Er hangt hier een magische sfeer die je zeker een keer wilt proeven. De kerstmarkt is ook lang aanwezig want midden november strijkt de kerstmarkt in Valkenburg neer en begin januari vertrekt deze pas. Je hebt dus genoeg tijd om deze markt rustig te bezoeken. Ook erg leuk voor kinderen!

Benieuwd wat er allemaal te doen is tijdens de kerstmarkt? Ze hebben zelf een eigen app ontwikkeld. Je ontvangt hierop allemaal leuke winterse informatie (kerstmarkt Valkenburg). Ontdek alle leuke evenementen die rondom de markt worden georganiseerd en welke attracties er allemaal staan.

Overige activiteiten in Valkenburg

Niet alleen kan je historische monumenten bezoeken in Valkenburg, maar er zijn ook veel activiteiten in Valkenburg te ondernemen. Er is altijd wat te doen in Valkenburg. Hieronder zetten wij nog een aantal overige activiteiten op een rijtje. Na het zien van dit rijtje hoef jij je niet meer af te vragen wat je moet doen in Valkenburg.

Zowel onder de grond als boven de grond is er wat te doen in Valkenburg

Onder andere kan je de volgende overige activiteiten in Valkenburg ondernemen. Zoals al eerder benoemd hoef jij je niet meer af te vragen wat te doen in Valkenburg na het zien van alle onderstaande activiteiten. Je kan in het zuiden van Limburg onder andere:

 • De Steenkolenmijn van Valkenburg bezoeken;
 • Een bezoek brengen aan de Cauberg Cavern (een gemeentegrot);
 • Rodelen op de rodelbaan;
 • Een gokje wagen in het Holland Casino van Valkenburg
 • Naar het pretpark: De Valkenier;
 • Een wandeling maken door het Sprookjesbos;
 • Het Museum van Valkenburg bezoek
 • Een voorstelling bezoek in het openluchttheater
 • Het Station van Valkenburg uit 1853 bezoeken (een Rijksmonument);
 • De Grendelpoort bezoeken (ook een Rijksmonument).

Zoals je kan zien is er dus altijd wat te doen in Valkenburg. Heb je nog geen plek om te overnachten? Bekijk dan op onze website alle mogelijkheden.

Er zijn veel leuke campings en vakantieparken in de omgeving van Valkenburg. Wil je een weekendje weg naar Valkenburg of op vakantie naar Limburg? Dan staan er op onze website veel mooie en verschillende campings en vakantiepark waar je perfect kan overnachten.

Geef een reactie