Je bekijkt nu Op zoek naar een geweldige minicamping in Nederland?

Op zoek naar een geweldige minicamping in Nederland?

  • Berichtcategorie:Regio
Een man en vrouw die voor hun caravan zitten op een minicamping in Nederland.

Ben jij op zoek naar een hele leuke minicamping in Nederland? Wij vertellen je graag meer! Nederland kent veel minicampings, maar deze zijn natuurlijk een stuk kleiner dan grotere parken en daardoor moeilijker vindbaar. Speciaal daarom hebben wij ze op onze website gezet. In deze blog vertellen wij je graag meer over 3 van onze favorieten. Lees hieronder direct welke drie kleine campings wij jou aanraden.

Waarom kies je voor een minicamping in Nederland?

Een minicamping in Nederland heeft in tegenstelling tot grotere campings enkele speciale voordelen. Deze kleine campings hebben vaak minder dan 50 kampeerplaatsen.

De keuze die ze hebben gemaakt is om de kampeerplaatsen groter te maken in plaats van kleiner. Hierdoor zit je verder van je buren af en hiermee wordt jouw privacy meer gewaarborgd. Daarnaast heb je ook meer ruimte voor jezelf.

Doordat er minder mensen overnachten op dezelfde camping is het automatisch ook rustiger. Wil jij je echt goed terugtrekken uit de drukte van het dagelijkse leven? Dan vind je veel rust op deze minicampings. Het is namelijk ook geen doorsnee plek waar gezinnen heengaan met kleine kinderen. De campings zijn klein opgezet en daardoor zijn er meestal geen speelplaatsen of andere voorzieningen aanwezig voor kinderen.

Dit zijn onder andere enkele voordelen van klein opgezette campings in Nederland. Veel van deze voordelen ervaar je onder andere op drie van onze favoriete minicampings. De drie minicampings in Nederland die wij uit gaan lichten zijn:

Minicamping Hof van Kolham

In het hoge noorden, in de provincie Groningen, ligt deze kleine camping. Hof van Kolham grenst aan een natuurgebied, namelijk ‘t Roegwold. Dit houdt in dat deze camping omringd is door natuur. Ben jij een natuurliefhebber dan is dit een hele grote plus.

Wil je een wandeling maken of houd je van fietsen? Dan is dit een geweldige plek want je rijdt of wandelt vanaf de camping direct de schitterende natuur van ‘t Roegwold in. De camping ligt ook aan de NAP-route en aan een uitgebreid fietsroutenetwerk en wandelknooppunten in Groningen. Wist je trouwens dat de stad Groningen op maar 15 kilometer van deze mooie minicamping vandaag ligt?

Heb je Groningen nog nooit gezien of wil je een dagje shoppen, winkelen, musea bezoeken of bijvoorbeeld lekker wandelen en een kop koffiedrinken? Met een kleine drie kwartier ben je in Groningen met de fiets. Zelfs wandelend is dit nog goed te doen, maar vertrek dan niet te laat.

Op deze minicamping in Noord-Nederland kan je kamperen met jouw vouwwagen, caravan of camper, maar ook kan je met jouw eigen tent terug naar de basis. Je kan namelijk overnachten op ruime plekken, maar dan zonder stroom. Een plek voor de echte kampeerder die zich even helemaal van de buitenwereld af wil sluiten.

De eigenaren organiseren ook leuke buitenactiviteiten waaraan je deel kan nemen. Kortom: een leuke minicamping in Nederland waar je veel rust vindt, maar daarbuiten ook de drukte op kan zoeken.

De Lourenshoeve: een multifunctionele minicamping

Deze minicamping ligt in Midden-Nederland, namelijk in Overijssel en ligt in het schitterende Twentse landschap. Ook hier vind je veel mooie flora en fauna.

Dit vakantiepark bestaat eigenlijk uit drie kleinere delen. Op een gedeelte staan vakantieboerderijen die geschikt zijn voor 6 tot 8 personen, er is een deel waar groepsaccommodaties staan voor 8, 20 en 28 personen en er is een minicamping.

Op deze minicamping heb je de keus uit 15 kampeerplaatsen. Je kunt op deze plekken zowel met je eigen tent als caravan staan. Er is stroom en water aanwezig en je mag gratis gebruik maken van het Wifinetwerk.

Het unieke aan De Lourenshoeve is dat ze een eigen paardencentrum hebben. Hier mag je dus paardrijden onder begeleiding, maar het is ook toegestaan om jouw paard mee te nemen. Hoe leuk is dat?

Deze minicamping in Midden-Nederland heeft ook een mooie ligging want ook rondom deze camping is er genoeg te doen. Je kan bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen in het enorme natuurgebied De Sallandse Heuvelrug. Vanaf De Lourenshoeve kan je alle kanten op want de ligging is zeer centraal. Het ligt precies tussen Hardenberg, Ommen en Almelo in, maar ook Enschede ligt niet ver weg.

Het is een geweldige camping omdat het past in de omgeving. Het is namelijk een grote boerderij. Je vindt hier veel rust, op de minicamping zijn allemaal basis ingrediënten aanwezig voor een geslaagde vakantie. Er liggen veel grotere steden om deze minicamping heen dus in de omgeving kan je veel leuke dingen ondernemen. Kortom: een heerlijke minicamping in het midden van Nederland waar je heerlijk uit kan rusten, maar ook leuke stedentripjes kan maken.

Langs De Dedemsvaart

Langs De Dedemsvaart ligt net iets boven Hardenberg en is een ruim opgezette camping in Overijssel. Ook hier kan je terecht met jouw tent, caravan, vouwwagen, maar ook met camper. Er is namelijk een speciaal veld voor campers. Hier kan je staan op een verharde ondergrond. Ook verhuren ze 2 accommodaties, namelijk een chalet en een toercaravan. Wil je genieten van veel rust, privacy en ruimte op een minicamping, maar wil je liever iets huren? Dan is dit een geschikte plek.

Van alle drie de minicampings is dit de meest geschikte minicamping in Nederland om jouw kinderen mee naar toe te nemen. Er is namelijk een speelplaats aanwezig en een jeu-de-boulesveld. Net iets buiten de camping ligt er ook een steiger en hier kan je op je gemakje vissen.

Vergeleken met de andere twee minicampings is er op Langs De Dedemsvaart iets meer te doen. Dit gaat trouwens niet ten koste van de grootte van de kampeerplaatsen.

De Dedemsvaart ligt op de grens van Drenthe en Overijssel. Hier vind je onder de natuurgebieden ‘t Reestdal en het Vechtdal. Net zoals bij De Sallandse Heuvelrug en ‘t Roegwold kan je hier prima fietsen en wandelen. Wel zijn dit kleinere natuurgebieden in vergelijking met de Sallandse Heuvelrug. Zin in wat actie? Dan is Attractiepark Slagharen een logische keuze want deze ligt op maar 4 kilometer van het park. Je kan hier zelfs lopend heen. Wat een luxe!

Langs De Dedemsvaart is een leuke minicamping in Nederland met fijne faciliteiten. Het is kindvriendelijk en rondom de camping liggen leuke bezienswaardigheden en een van de grootste attractieparken van Nederland, namelijk Slagharen. Wat wil je nog meer?

De beste minicamping van Nederland?

De bovenstaande minicampings zijn een voor een erg leuke en fijne campings waar je veel rust kan vinden. Iedere camping heeft zijn eigen voordelen en unieke voorzieningen. Welke minicamping in Nederland sluit het beste bij jouw wensen en behoeftes aan?

p.s. Op onze website staan nog veel meer campings, vakantie- en bungalowparken. Ben je benieuwd? Bekijk hieronder het aanbod.

Geef een reactie