De stad Deventer aan het water met zonsondergang die je kan bezoeken tijdens jouw vakantie in Overijssel.

Een vakantie in Overijssel geboekt, maar heb je nog geen idee wat deze provincie je allemaal te bieden heeft? Hieronder vertellen wij meer over deze schitterende provincie en geven wij je een aantal tips. Deze provincie heeft je namelijk meer te bieden dan je zou denken.

In Overijssel vind je veel prachtige natuurgebieden, mooie wandel- en fietsroutes, prachtige steden en pittoreske dorpjes, zoals het bekende Giethoorn. Heb je nog geen verblijf geboekt? Aan het einde geven wij je nog een aantal vakantieparken mee waar je eventueel zou kunnen verblijven tijdens jouw vakantie in Overijssel.

Bezoek de grote steden tijdens jouw vakantie in Overijssel

Je hebt genoeg keus als je tijdens jouw vakantie in Overijssel een kleine stedentrip wilt maken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Friesland kent Overijssel wel een aantal grote steden, zoals:

  • Enschede;
  • Zwolle;
  • Deventer;
  • Hengelo;
  • Almelo;
  • Hardenberg;
  • Kampen.

De hoofdstad van Overijssel is Zwolle, maar dit is niet direct de grootste stad van Overijssel want dat in Enschede. De provincie kent meerdere regio’s, waarvan Salland en Twente de meest populaire regio’s zijn. Misschien wel het meest bekende dorpje in deze regio is Giethoorn. Dit kleine dorpje wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd en is erg populair onder toeristen.

De kleine eilandjes, waarop schitterende oude vrijstaande huizen staan met rieten daken, worden met elkaar verbonden door bruggetjes. Er zijn wel meer dan 150 bruggetjes die alle eilandjes met elkaar verbinden. De binnenstad is ook autovrij want uniek is in Nederland.

Giethoorn is erg leuk om een keer bezocht te hebben, maar let op: het is erg druk. Vooral in het hoogseizoen moet je wachten om een leuke foto te maken en liggen de wateren vol met bootjes. Wil je Giethoorn bezoeken tijdens jouw vakantie in Overijssel? Houd er rekening mee dat het erg druk kan zijn in de maanden juli en augustus.

Zwolle & Deventer

Zwolle is een leuke bestemming voor een kleine stedentrip want alleen al van afstand ziet er leuk uit. Rondom het centrum lopen allemaal oude grachtjes en dit maakt de stad ook zo mooi. De binnenstad bruist en hier kan je ook allerlei leuke barretjes, winkels en restaurants vinden. Of je nu op zoek bent naar een goed sushirestaurant of een tapas bar, het is hier allemaal. Langs de stadgracht kan je ook heerlijk wandelen.

Ook Deventer is omgeven door veel water want de IJssel stroomt er immers doorheen. Vanouds is dit één van de Hanzesteden. Vroeger was Deventer een belangrijke stad in Nederland. Nog steeds wonen er veel mensen, maar is de stad niet meer zo belangrijk als toen.

in deze stad kan je veel dingen van vroeger zien. Alleen al de gebouwen in de binnenstad doen denken aan vroeger. De stad is erg fotogeniek en kent leuke steegjes. Net zoals in Zwolle kan je hier heerlijk eten, drinken en zijn er genoeg leuke winkels. Vergeet niet de Deventer ontbijt koek te proberen. Een echt typische Deventer product.

Andere leuke bezienswaardigheden die je kan bezoeken tijdens jouw vakantie in Overijssel zijn onder andere:

  • Museum De Waag;
  • De Lebuinuskerk;
  • Speelgoedmuseum Deventer

De prachtige natuur in Overijssel

Als natuurliefhebber kan jij je geluk niet op tijdens jouw vakantie in Overijssel. Deze mooie provincie kent namelijk meerdere Nationale Parken, zoals De Weerribben, De Sallandse Heuvelrug en het Nationale Park Lemelerberg. Ieder park is net weer anders, maar één ding hebben ze gemeen en dat is dat ze stuk voor stuk adembenemend mooi zijn. Ze nodigen allemaal uit om er een heerlijke wandeling doorheen te maken. Fietsen kan natuurlijk ook en zelfs paardrijden.

Het maakt niet uit tijdens welk seizoen jij één van deze Nationale Parken bezoekt want ieder seizoen is weer bijzonder en mooi op zijn eigen manier. In de zomer staat alles mooi in de bloei en zie je de meeste prachtige kleuren, maar in de winter kan je bijvoorbeeld weer makkelijkere dieren spotten. Mocht er sneeuw vallen dan is het gebied ook een plaatje om te zien.

Vooral de Sallandse Heuvelrug is een schitterend gebied die je niet over mag slaan, wat ons betreft. Ben je van plan op vakantie in augustus in Nederland te gaan? Dan is een bezoekje aan de Sallandse Heuvelrug helemaal al gerechtvaardigd want in de zomer kleurt deze mooie heide helemaal paars. Een uniek gezicht.

Je kan hier lange, maar ook korte wandelingen maken. Vooral met kinderen is dit wel zo handig. Als je dat houten eekhoorntjes volgt tijdens het wandelen dan kom je aantal speelplekken tegen. Hier kunnen de kinderen ravotten op een aantal speeltoestellen. Ideaal als je als gezin een wandeling wilt maken tijdens jouw vakantie in Overijssel. Zo is iedereen blij.

Leuke uitstapjes

Overijssel heeft je veel te bieden, zowel in de stad als daarbuiten. Bijvoorbeeld alleen al om Deventer te ontdekken heb je twee dagen nodig. Laat staan heel Overijssel, maar wat kan je dan nog meer zien of ondernemen?

Overijssel kent ontzettend veel mooie steden en gebieden, maar ook kan je leuke uitstapjes maken. Er zijn veel leuke attracties die je kan bezoeken. Ben je een bierliefhebber? Of ben je nieuwsgierig hoe bier gemaakt wordt en welke processen daarvoor aan afgaan? Bezoek dan de Grolsch Brouwerij. Hier kan je ene tour nemen door de enorme fabriek. Een indrukwekkende tour krijg je hier die je af kan sluiten met een biertje naar keuze. Natuurlijk kan je ook alcoholvrij biertje krijgen of iets anders.

Een museum bezoeken, maar dan net anders? Dan is misschien het Bonami Games & Computers Museum iets voor jou. Je loopt hier door de geschiedenis van spelcomputers en gaming. Het leukste is dat je ook games kan en mag spelen van uit de jaren 80. Een leuk museum voor gameliefhebbers van de oude en nieuwe generatie. Je hebt er ook de mogelijkheid om er iets te ten en te drinken. Een leuke dagbesteding.

Even terug in de tijd tijdens jouw vakantie in Overijssel? Bezoek dan Dinoland. Een themapark waar (je raadt het al) dinosaurussen centraal staan. Het is geen attractiepark waar je draaimolens en de wildste achtbanen moet verwachten, maar een leuk themapark waarvan alles te ondernemen is voor jong en oud. Voor jonge gezinnen een leuke plek. Je kan er bijvoorbeeld lasergamen, maar ook fossielen opgraven, klimmen in het klimbos of midgetgolfen. Kortom: tijdens jouw vakantie in Overijssel kan je genoeg ondernemen.

Nog op zoek naar een verblijf voor jouw vakantie in Overijssel?

Is de vakantie of het weekendje weg nog niet geboekt en ben je nog op zoek naar een plek waar je kan overnachten? Dan hebben wij nog wel een aantal tips voor je. In Overijssel liggen namelijk ontzettend veel mooie en verschillende vakantieparken. Van grote vakantieparken tot aan minicampings en van vakantieparken met veel recreatie tot aan rustige campings met alleen goede voorzieningen.

Op zoek naar een plek voor jouw vakantie met hond? Dan kan je terecht op Camping Heidepark, maar wil je luxe overnachten? Dan is misschien Bungalowpark Hoge Hexel iets meer voor jou. Op Camping ‘t Reestdal kan je zowel kamperen als glamperen. Daar hebben ze zelfs kampeerplaatsen met privé sanitair.

Andere geweldige parken zijn onder andere: Camping De Klashorst en Camping De Waterjuffer. Kortom: op onze website kan je veel verschillende geweldige vakantieparken vinden. Kies er één die aansluit bij jouw wensen en behoeftes en vier een super vakantie in Overijssel!