Je bekijkt nu Vakantie in Renesse: Genieten op het strand

Vakantie in Renesse: Genieten op het strand

  • Berichtcategorie:Regio

De Nederlandse badplaats Renesse is zeer geliefd bij elke vakantieganger. Wilt u ook uw vakantie doorbrengen in Renesse? Of het nu gaat om een dagje strand of winkelen, in Renesse is er voor elk wat te doen. In deze blog kom je alles te weten over deze badplaats in Zeeland, inclusief overnachtingsmogelijkheden.

Ontdek de badplaats Renesse
Renesse is sinds het begin van de 20e eeuw internationaal bekend als badplaats. Hoewel het dorp slechts ongeveer 2.000 inwoners telt, is er in Renesse een groot parkeerterrein voor 900 auto’s om alle toeristen een parkeerplaats te kunnen bieden.

U vindt dus zeker een plaatsje vrij voor uw auto wanneer u uw vakantie in Renesse viert. Deze grote parkeerplaats heet Transferium. U vindt deze naam op veel borden in en rond Renesse. Het is dus heel gemakkelijk om naar Transferium te rijden. Op deze website vindt u alle praktische informatie over het Transferium.

Als echte badplaats heeft Renesse verschillende stranden. Deze zijn zeer breed en bieden dus iedere vakantieganger voldoende ruimte. De stranden zijn onderverdeeld in verschillende categorie├źn. Er is dus voor elk wat wat te doen. De stranden zijn:

Familiestrand
Natuur strand
Watersport strand
Naaktrecreatiestrand
Strand voor extreme sporten (kitesurfen, karten, stuntvliegen, enz.)
In Renesse vindt u niet minder dan 22 strandovergangen. Dus je kunt gemakkelijk naar het strand lopen dat je wilt. Bent u gehandicapt? Dan kunt u ook gemakkelijk de stranden bereiken. U kunt bijvoorbeeld een taxi nemen met een lift voor rolstoelen. Het begint bij het Transferium en brengt u naar de strandovergangen “Onze Zeekant” en “Beachclub Perry’s”. Dit zijn de 2 rolstoelvriendelijke strandovergangen.

Ontdek het strand van Renesse - Julianahoeve

Meer tips voor uw vakantie in Renesse

Een vakantie in Renesse betekent meer dan zon, zee en strand alleen. Aangezien Renesse een zeer populaire badplaats is bij toeristen, zijn er veel restaurants en winkels in het centrum. Het is dus erg leuk om na een paar dagen aan het strand te gaan winkelen in Renesse. En natuurlijk kunt u elke dag in een ander restaurant eten.

Wilt u een actieve dag beleven tijdens uw strandvakantie in Renesse? Waarom geniet je dan niet van een dagje wandelen? Het langeafstandswandelpad “Deltapad”, dat deel uitmaakt van het “Kustpad”, loopt door Renesse. Dit kustpad is het langste langeafstandswandelpad van Nederland. Het bestaat uit vier delen, die elk in een afzonderlijk boek worden beschreven.

Het eerste deel heet “Deltapad” en gaat door Renesse. U kunt ervoor kiezen om slechts een kort deel van deze langeafstandswandeling te lopen, of meerdere wandeldagen in Zeeland door te brengen. Het Deltapad loopt tussen Sluis en Hoek van Holland en is in totaal 233 kilometer lang.

De exacte route kunt u vinden in een wandelgids. Bovendien vindt u langs de route verschillende grote witte borden die de route aangeven. Besluit bijvoorbeeld om vanuit Renesse langs deze route naar de Brouwersdam te lopen.

Dat is ongeveer 9 kilometer. Voor de exacte route, de lengte van de routes en meer informatie kunt u het beste informeren bij uw vakantiepark of camping. Bij de receptie vindt u bijna altijd een gids met wandelroutes in de omgeving, waaronder het Deltapad.

De beste campings en vakantieparken in de buurt van Renesse
Als u uw vakantie in Renesse wilt doorbrengen, moet u natuurlijk ergens kunnen overnachten. Ik raad u van harte aan om uw verblijf te boeken op een van de beste campings en vakantieparken in de buurt van Renesse. Deze zijn:

Oostappen Camping Marina Beach
EuroParcs Schoneveld
EuroParcs Bad Meersee
Camping De Strandloper

Geef een reactie