Je bekijkt nu Vakantie in Nijmegen

Vakantie in Nijmegen

  • Berichtcategorie:Regio

Veel bezoekers brengen een bezoekje aan Nijmegen, maar ook een langer verblijf in deze omgeving is echt een aanrader. Ontdek nu waarom een vakantie in Nijmegen een goed idee is! Nijmegen is heel bekend door de Vierdaagse en in de week dat deze wordt gelopen staat Nijmegen volledig in het teken hiervan. Maar ook in andere periodes is er veel te doen en beleven in Nijmegen.

Geschiedenis van Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en werd gesticht door de Romeinen rond 1 AD. Het was een deel van de Limes, de grens tussen de Germaanse stammen en de Romeinen. Daarom werd hier een groot fort gebouwd. Het marktplein, het centrum van de huidige grote stad Nijmegen, werd toen rond het fort aangelegd. Het fort heeft de tand des tijds niet doorstaan, maar u kunt in de stad nog wel enkele Romeinse ruïnes ontdekken.

In de 13e eeuw werd de grootste kerk van Nijmegen gebouwd. De St. Stephen’s Church is al zichtbaar als je richting de stad rijdt. De reden daarvoor is dat het op een heuvel staat. Het is in de loop der eeuwen verschillende keren protestants en verschillende keren katholiek geweest. Vandaag is de kerk open voor bezoekers.

Het huidige uitzicht op de stad vanuit het noorden wordt gedomineerd door de rivier de Waal, de Sint Stephanuskerk en de twee bruggen. De spoorbrug werd geopend in 1879, de zogenaamde Waalbrug in 1936. Vanaf dat moment werd het heel gemakkelijk om van Nijmegen naar de stad Arnhem te reizen, die slechts 23 kilometer naar het noorden ligt. Deze twee bruggen en de stichting van de Katholieke Universiteit in 1923 hebben ertoe bijgedragen dat Nijmegen een grote stad is geworden.

Terassen op Marktplein in Nijmegen

De beste bezienswaardigheden

Als u vanuit het noorden naar Nijmegen rijdt, vallen u meteen een paar dingen op: De Waal, de St. Stevenskerk en de twee bruggen. Deze behoren tot de beste bezienswaardigheden van de stad. Wanneer u door de stad wandelt, zult u zeker het marktplein tegenkomen. Dit is, zoals ik al zei, uit de Romeinse tijd, maar de gebouwen op het plein zijn door de eeuwen heen gebouwd. Verken bijvoorbeeld het gebouw ‘De Waag’, waar eeuwenlang goederen werden gewogen voordat de kooplieden ze op het marktplein mochten aanbieden. Tegenwoordig is in dit gebouw een restaurant gevestigd.

Tijdens een wandeling door de stad moet u ook een bezoek brengen aan de St. Stephen’s Church. U kunt de kerk verkennen en de kerktoren beklimmen. Dit laatste kost wel wat geld.

Een interactief museum dat erg leuk is voor zowel kinderen als volwassenen is het muZIEum. In dit museum kom je alles te weten over zien en blindheid. Tijdens een groepsrondleiding leert u hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Hier zult u geen tentoongestelde voorwerpen bewonderen, maar zelf deel worden van de ervaring in donkere kamers.

Een wandeling langs de rivier de Waal is altijd leuk. De “Waalkade” is een begrip in Nijmegen. Het is gelegen tussen de twee bruggen. Hier vindt u enkele monumentale gebouwen en veel restaurants en terrasjes.

Tip: Bezoek Nijmegen tijdens de internationaal bekende vierdaagse (Nijmeegse Vierdaagse). Dit evenement wordt sinds 1909 jaarlijks gehouden. Ongeveer 42.000 wandelaars lopen 4 dagen lang 30, 40 of 50 kilometer per dag door de regio. Zowel burgers als militairen uit veel verschillende landen nemen deel.

Voor de bezoekers zijn de Vierdaagse Feesten het absolute hoogtepunt van deze week, die tijdens de vierdaagse elke dag in Nijmegen worden georganiseerd. Elk jaar komen ongeveer 1,5 miljoen bezoekers kijken naar de concerten van verschillende muzikanten. Of je nu van popmuziek, rock, jazz of dance houdt, op verschillende pleinen in Nijmegen vind je podia met muzikanten van jouw stijl. Bovendien wordt op de zondag na de wandelvierdaagse een groot vuurwerk afgestoken.

Vier uw vakantie in Nijmegen

Bent u nu ook enthousiast over Nijmegen? Boek dan een camping of huuraccommodatie in de buurt. U kunt uw vakantie in Nijmegen echt vieren op de onderstaande vakantieparken.

Geef een antwoord