Op fietsvakantie Nederland

  • Berichtcategorie:Regio

Verken Nederland op de fiets tijdens een leuke fietsvakantie. Om een handje te helpen zijn hier een aantal tips voor jou. De leukste plaatsen, de beste plek om te overnachten en must haves tijdens het fietsen en slapen.

Overnachten op de fietsvakantie Nederland

Tijdens de vakantie heb je eigenlijk drie keuzes. Overnacht je in een hotel? Dat is de duurste mogelijkheid, maar het is natuurlijk wel ideaal als je weinig spullen mee wil nemen. Je kan dan slapen, ontbijten en avondeten in een hotel. Het enige wat je mee hoeft te nemen zijn je kleren.

Een andere mogelijkheid voor de fietsvakantie is overnachten in een trekkershut. Bijna iedere camping heeft wel een trekkershut waar je gemakkelijk kunt overnachten. Deze hutten hebben alles wat je nodig hebt tijdens de vakantie. In Drenthe heb je bijvoorbeeld Landgoed ’t Wildryck, in Gelderland heb je Camping Den Blanken en er zijn nog veel meer parken waar dit kan.

De laatste optie is natuurlijk gewoon kamperen. Bijna iedere camping heeft een trekkersveld die speciaal voor fietsers en wandelaars zijn ingericht. Zo kun je altijd terecht op de camping tijdens de fietsvakantie, ook in het hoogseizoen.

Fietsvakantie Nederland

Ontdek Nederland

Tijdens een fietstocht is de Alblasserwaard wel een must-see. Hier kun je heerlijk fietsen door het groene hart van Nederland en dat is echt genieten natuurlijk. Ontdek omgeving, fiets langs de Kinderdijk en maak er een mooie ervaring van. BetuweStrand is hier bijvoorbeeld in de buurt, daar kun je gemakkelijk overnachten tijdens de fietsvakantie in Nederland.

Een ander leuk uitje is bijvoorbeeld in het voorjaar. Dan is het zeker een aanrader om in Noord-Holland te fietsen. Geniet van de fietstochten door de bollenvelden, dat is zeker de moeite waard tijdens een fietsvakantie. Kom genieten van een heerlijke fietsvakantie in ons eigen Nederland.

Natuurlijk is het ook mooi om door Friesland en Groningen te fietsen. De natuur is hier weer compleet anders en dat maakt voor mooie tochten. Een fietsvakantie in Nederland is eigenlijk in elke provincie een succes, dus als je de tijd hebt, fiets door heel Nederland.

Tips tijdens de Fietsvakantie

Op nummer 1 staat natuurlijk “neem genoeg drinken mee”. Eten en drinken is niet overal te krijgen in bijvoorbeeld natuurgebieden. Zorg er daarom voor dat je altijd een mueslireep en een fles drinken bij je hebt. Daarnaast is het voor de kampeerders belangrijk om een lichtgewicht tent mee te nemen die wel waterdicht is, want Nederland blijft onvoorspelbaar. Verder kan het nooit kwaad om behalve fietskleding ook een paar leuke outfits mee te nemen. Als je dan op een leuke plek bent kun je hier ook langer blijven.

Geef een reactie