Vakantie september Nederland

Op vakantie oktober Nederland? Waarom niet? De zon mag dan wel minder gaan schijnen, maar je krijgt er veel andere dingen voor terug en de temperatuur is ook nog steeds aangenaam. Daarnaast valt traditiegetrouw in de maand oktober de herfstvakantie. Een mooi moment om even met de kinderen weg te gaan!

Oktober is de 10e maand van het jaar en bekend als herfstmaand, maar oktober wordt ook wel de wijnmaand genoemd. Niet alleen is het een wijnmaand, maar ook ligt de verkooppiek van het bockbier hier en worden diverse leuke feesten voor georganiseerd (ook het oktoberfeest als voorbeeld).

In oktober genieten we van de herfstvakantie, maar ook Halloween wordt in deze maand gevierd. Mede dankzij de herfstvakantie is oktober een maand waarin we nog massaal op vakantie gaan. Kortom: oktober is een drukke maand waardoor er genoeg te beleven is. Een mooie maand om er even tussenuit te gaan en te genieten van jouw vakantie oktober Nederland!

Nederland is dan een ideale bestemming met mooie vakantieparken met diverse faciliteiten. Kies je in oktober voor een vakantie aan zee of ga je naar de Veluwe voor prachtige wandelingen door de bossen en hei. En wist je dat er ook vakantieparken met accommodaties met een privé sauna zijn? Je verzint het niet, maar op onze website staan vakantieparken met allerlei unieke faciliteiten.

Bekende weerspreuken over oktober

Het weer in oktober is altijd wel een belangrijk onderwerp. Oktober kan zeker nog een hele lekkere maand zijn met prachtige herfstdagen waarin de natuur prachtig in herfstkleuren wordt gehuld. Maar oktober kan net zo goed een natte maand zijn met regen en wind, typisch herfstweer dus.

  • Is oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn; maar is hij nat en koel, ’t is van een zachte winter ’t voorgevoel.
  • Warme oktoberdagen, februari vlagen.
  • Blinkt oktober in zonnegoud, de winter volgt dan snel en koud.
  • Brengt oktober veel vorst en wind, zo zijn januari en februari zeer mild.

Dit zijn natuurlijk geen garanties, maar spreuken op basis van trends in het verleden. Het is natuurlijk niet voor niets verzonnen als het geen waarheid zou bevatten.

Prachtige herfstwandelingen en fietstochten

Houd je van mooie fietstochten en wandelingen in de herfst? De natuur is vaak prachtig door verandering van zomer naar winter. Het bos kleurt rood/geel/bruin en je kan vaak veel dieren hier zien. Met geluk kan het weer erg zacht en droog en zijn. Dan is het ideaal om er even op uit te gaan.

De natuur kan je goed ontdekken wanneer je er even tussenuit gaat in een andere provincie in Nederland dan jouw woonplaats. Zo kan je ver wandelen en fietsen en vervolgens terug komen in jouw comfortabele bungalow. Hier kan je volkomen ontspannen om de volgende dag weer op pad te gaan. 

Het zal je dan ook niet als een verassing komen dat veel vakantieparken zich hebben gevestigd op de Veluwe. Dit enorme gebied met veel hectare grond is bij uitstek een mooie plek om een vakantiepark te beginnen. Veel natuur, centraal gelegen, rustig en er is veel grond om natuurlijk iets neer te zetten. De maand oktober is natuurlijk een prachtige maand om te wandelen of te fietsen op de Veluwe.

Niet alleen kan je hiervoor terecht op de Veluwe, maar ook op andere Nationale Parken, zoals de Groote Peel in Brabant of in Noord-Holland bij het Spaarnwoude. Kortom: bekijk het allemaal op onze website!

Vakantie Oktober Nederland

Last-minute op vakantie oktober Nederland gaan? Dan ben je bij supervakantievieren.nl aan het juiste adres! Wij hebben een groot aanbod van vakantieparken in Nederland.

Of je nu een weekendje weg wilt of liever een midweek of misschien een hele week in oktober op vakantie wilt, op onze website vindt u de beste aanbiedingen voor uw vakantie in oktober.

Tip van Supervakantievieren.nl:

“Ken je Oostappen Vakantieparken al? Verspreid over heel Nederland zijn er verschillende vakantieparken in de natuur. De comfortabele vakantiehuisjes en chalets op de Oostappen Vakantieparken zijn een ideale vakantiebestemming in oktober of de herfstvakantie.”