Deze grachtenpanden in Amsterdam aan het water in het donker kan je bezoeken tijdens jouw vakantie in Noord-Holland.

Een vakantie in Noord-Holland geboekt of ben jij van plan er één te boeken? En weet je nog niet wat je gaat doen en wat je allemaal kan doen in deze noordelijke provincie? Dan helpen wij je graag een eindje op weg. Hieronder vertellen wij jou meer over deze provincie.

Wat zijn de populaire bezienswaardigheden, maar ook verkappen wij een aantal verborgen pareltjes. Noord-Holland is namelijk meer dan alleen Amsterdam. Lees hieronder gauw verder en ontdek wat je allemaal kan doen tijdens jouw vakantie in Noord-Holland.

Amsterdam staat bovenaan ieders lijstje tijdens een vakantie in Noord-Holland

De meest bezochte plaats tijdens vakanties in Noord-Holland is natuurlijk Amsterdam. Dit is natuurlijk logisch als je zelf nog nooit in onze hoofdstad bent geweest of iemand die mee is. Niet alleen buitenlandse toeristen weten gemakkelijk hun weg naar deze stad te vinden, maar ook wij als Nederlander. Dit is ook niet gek want er is ontzettend veel te doen en ook te zien.

In Amsterdam is het allemaal wel te vinden. Natuur, historie, cultuur, muziek, evenementen, musea, architectuur, theater en kunst. Om alles een keer gezien te hebben ben je dagen bezig. Vaak gaan mensen naar de bekende plekken, zoals: het Vondelpark, Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Ziggo Dome, Cruijff Arena, de Dam, Red Light District, De Jordaan, Anne Frank huis, Koninklijk Theater Carre, Artis of Madame Tussauds.

Stuk voor stuk prachtige en bijzondere plekken die je een keer gezien moet hebben, maar Amsterdam is meer dan dat. Bezoek of bekijk eens andere pareltjes die minder bekend zijn. Maar welke zijn dat? Hieronder benoemen wij een aantal pareltjes die ook in Amsterdam te bewonderen zijn tijdens jouw vakantie in Noord-Holland, maar waar je misschien niet vanaf weet.

De verborgen pareltjes van Amsterdam

Wat is nu leuker dan terug te komen van jouw vakantie in Noord-Holland en te vertellen over een onbekende activiteit? Je hebt direct een luisterend oor want mensen zijn nieuwsgieriger naar een plek, bezienswaardigheid of activiteit waar diegene nog niets vanaf weet. Een verhaal over het Rijksmuseum of over jouw Gondelvaart is toch net iets minder interessant want mensen kennen het al. Een verhaal over bijvoorbeeld Body Worlds of over jouw bezoek aan het Museum Ons’Lieve Heer Op Solder, dat klinkt toch net iets spannender. Body Worlds is een tentoonstelling over het menselijk lichaam.

Tijdens deze expositie kom je meer te weten over het eigen lichaam. Niet alleen een leerzame, maar ook een interactieve en leuke expositie. Het is een kleine ontdekkingsreis over het lichaam. Leer meer over de werking over het lichaam en hoe jij het beste voor jouw eigen tempel kan zorgen. Aan het einde kan je een bodyscan krijgen. Zo kom je aan het einde van deze reis ook meer te weten over het eigen lichaam.

Bij de meeste gaat niet een belletje rinkelen als je het Museum Ons’Lieve Heer Op Solder benoemd. Dit is anders als je de Sint-Nicolaaskerk noemt. Waar menig toerist naar de laatste gaat, tippen wij jou juist de eerste voor jouw vakantie in Noord-Holland. Deze prachtige verborgen kerk is ontstaan na de reformatie. Er mochten toen geen missen meer gehouden worden en hierdoor is deze kerk opgericht. Een klein verzet tegen dit besluit.

Waar vroeger in de oorlog je schuilkelders had, is dit een schuilkerk. Nu is het een museum wat bestaat uit meerdere verdiepingen. Dit museum zit in een grachtenpand en van de buitenkant heb je ook totaal niet door dat dit een kerk is. Op de bovenste verdieping vind je de verborgen kerk. Met een (gratis) audiotour loop je door het grachtenpand heen en kom je meer te weten. Enorm interessant en erg mooi.

Andere verbogen pareltjes zijn onder andere:

  • Micro Art Amsterdam;
  • The Milkmaid Project;
  • The Upside Down Amsterdam;
  • World Press Photo.

Zelf verborgen pareltjes ontdekken in Amsterdam. Op Tripadvisor kan je zelf op ontdekkingstocht om leuke en onbekendere bezienswaardigheden te vinden voor jouw vakantie in Noord-Holland.

Bijzondere plekken

Zoals al eerder benoemd is de provincie Noord-Holland zoveel meer dan alleen Amsterdam. Ook andere grote steden zijn een bezoekje waard, zoals: Haarlem, Amstelveen. Hilversum en Alkmaar. Iedere stad heeft weer zijn eigen unieke bezienswaardigheden. Waardoor het een bezoekje rechtvaardigt.

Haarlem ligt bijvoorbeeld vlakbij Amsterdam, maar wordt toch snel overgeslagen. Zo is Haarlem de hoofdstad van Noord-Holland en heeft het ook een geschiedenis die veel verder terug in de tijd ligt. Hier vind je unieke musea en oude kunstvoorwerpen. Het Teyler Museum is bijvoorbeeld het oudste museum van Nederland. Ook het plein op de Grote Markt mag je niet missen.

Iedere stad heeft weer iets wat je nergens anders kan vinden. In Amstelveen heb je bijvoorbeeld een prachtige wijngaard liggen. Wijngaard de Amsteltuin is ook wat ons betreft een verborgen pareltje. Ben je van plan om op vakantie in juli in Nederland te gaan, in augustus of een andere zomermaand en ben je een wijnliefhebber? Stop dan vooral even hier.

Waan je in Italië, maar dan tussen de drukte van Amsterdam en Schiphol in. Een oase van rust waar de heerlijkste wijnen worden gemaakt. Je krijgt er een leuke rondleiding en ondertussen worden de lekkerste wijnen aan je voorgeschoteld.

In Alkmaar staat de kaas centraal, net zoals in Zaandam, en hier kom je niet onderuit. Het is ook leuk om hierin mee te gaan en jezelf onder te dompelen in de kaas. Zo is er een Hollands Kaasmuseum en heb je een kaasmarkt. Dit is erg leuk om een keer te bezoeken. Hilversum wordt ook wel het epicentrum van beeld en geluid genoemd. Hier worden veel radioshows en televisieprogramma’s, zowel gemaakt als uitgezonden. Ben je hier? Neem dan vooral een kijkje bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het zijn geen verborgen pareltjes, maar wel een stukje Nederlandse cultuur die je niet mag missen tijdens jouw vakantie in Noord-Holland.

Prachtige natuurgebieden

In het noordoosten van ons land vind je niet alleen grote steden, maar ook schitterende natuurgebieden. Ons landje mag dan wel dichtbevolkt zijn, maar tussen de steden in liggen nog mooie beschermde natuurgebieden. Ook in Noord-Holland vind je schitterende landschappen.

Waarschijnlijk heb je nog nooit van het Ilpverveld gehoord of bijvoorbeeld van het Noord-Hollands Duinreservaat. Het Ilperveld is een uniek natuurgebied wat voornamelijk bestaat uit verschillende wateren en moerassen. Een groot gebied wat gekenmerkt wordt door honderden eilandjes.

Het Ilperveld doet je denken aan Indonesië waar eten verbouwd wordt. Je kan hier niet alleen lekker wandelen, maar ook varen. Wat betreft ons geniet het laatste de voorkeur. Je vindt hier veel bloemen en vogelsoorten. De vogelspotter is hier dus helemaal op zijn plek.

Als je er maar één kan bezoeken tijdens jouw vakantie in Noord-Holland dan raden wij het Nationaal Park Zuid-Kennemerland aan. Tussen Zandvoort en IJmuiden ligt dit grote Nationale Park. Met bijna 4.000 hectare grond is dit één van de grote Nationale Parken in Nederland. Je vindt hier verschillende landschappen.

Van beboste gebieden tot aan uitgestrekte zandduinen. Hier tref je veel wilde dieren aan want die hebben hier alle vrijheid. Een klein dierenrijk. Je hebt hier ook een bezoekerscentrum met een klein cafeetje. Hier kan je terecht voor een hapje en drankje. Wel zo handig als je van plan bent om een lange wandel- of fietstocht te maken tijdens jouw vakantie in Noord-Holland.

Zon, zee en strand bij de hand

Ga je op vakantie in Noord-Holland tijdens de zomermaanden? In deze provincie is het heerlijk vertoeven aan het strand en in de zee tijdens deze hete maanden. In deze maanden is de temperatuur van de zee weer aangenaam en zijn alle horecagelegenheden weer open. Gelukkig kent Noord-Holland veel mooie badplaatsen. Zo kan je jouw vakantie in Noord-Holland doorbrengen in Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, IJmuiden, Bloemendaal of Zandvoort.

Ben je niet zo liefhebber van druktes? Dan moet je Bloemendaal en Zandvoort mijden in deze zomerperiode. Vooral Bloemendaal staat bekend om zijn feestjes en veel jongeren komen hier op af. Ben jij juist hier wel van? Dan is Bloemendaal zeker de plaats voor je moet wezen.

Zo heb je er veel leuke eettentjes. Ook kan je er bedjes huren en lekker genieten van een koud drankje tijdens de zonsondergang in één van de vele strandtenten, zoals Rapa Nui, Bloomingdale en San Blas. Heb je zin in een feestje dan kan je terecht bij het oude Woodstock 69.

Zandvoort heeft dezelfde soort strandtenten en lijkt op Bloemendaal, maar hier heb je natuurlijk ook het beroemdste racecircuit liggen van Nederland. Hier kan je sportauto’s zien rijden, maar ook kan je hier zelf rijden. Ben je een autoliefhebber? Dan raden wij je van harte aan om hier even te stoppen tijdens jouw vakantie in Noord-Holland.

Waar kan jij slapen tijdens jouw vakantie in Noord-Holland?

Heb je nog geen verblijf gevonden waar jij jouw vakantie in Noord-Holland door kan brengen? Op Supervakantievieren.nl staan enorm veel vakantieparken. Van noord tot zuid en van oost tot aan het westen van ons land. Zo ook staan er veel mooie vakantieparken op onze website die in de provincie Noord-Holland liggen, zoals Bungalowpark Campanula.

Een schitterend park aan de kust. Vooral in hartje zomer lijkt het wel alsof je op een Spaanse camping verblijft. Ben je op zoek naar verblijf voor een weekendje weg aan zee? Dan is dit een verborgen pareltje. Klik hieronder om naar ons overzicht te gaan en filter daar op Noord-Holland. Ontdek hier welk vakantiepark voldoet aan jouw eisen voor jouw vakantie in Noord-Holland.